Sarjakuvalinja

Sarjakuvalinjalla valmentuu sarjakuvantekijäksi. Linja on kaksivuotinen, mutta opiskella voi yhden tai useampia vuosia, useimmiten opintotuen turvin. Opetussuunitelmaan opiskelijat voivat vaikuttaa jo lukuvuoden alussa. Vasta-alkajat saavat perustaidot, ja harjaantuneemmat löytävät uusia ideoita ja lähestymistapoja sekä mahdollisuuden keskittyä vuodeksi sarjakuvan tekemiseen.

Sarjakuvalinjalla opiskelee 40 – 50 ihmistä vuosittain. Keijo Ahlqvist ja Mikko Jylhä opettavat vakituisesti, erityiskursseja vetämään kutsutaan alansa osaajia. Sarjakuvaan erikoistuneet opettajat ovat tavoitettavissa joka päivä, ja sisäoppilaitosoloissa itsenäinen opiskelu jatkuu joskus vuorokauden ympäri. Impivaara-talossa sarjakuvalinjalaiset yllyttävät toisiaan kehittämään sarjakuvailmaisua. Samanhenkinen porukka villitsee oppimaan.

Seuraava kouluvuosi alkaa 11.8.2014 ja kestää toukokuulle. Vapaamuotoinen hakemus riittää, tai käytä nettilomaketta. Pääsyvaatimuksia ei ole.

Comics' division

A group of people with similar interests will make you learn. In Impivaara, the house of the comic line, students agitate each other to develop their style and expression.

There are 40 - 50 students a year on the line. Keijo Ahlqvist and Mikko Jylhä are permanent teachers and special courses will be taught by other experts.

The comic line produces comic artists. The line consists officially of two school years, but it is possible to study also only one year or even five (current record), usually supported by student allowance. Students can freely make suggestions concerning the content of teaching. Beginners will learn basic skills and more advanced students will get new ideas and approaches and also an opportunity for a year to concentrate on creating a comic.

Teachers specialized in comics are available every day, and in a boarding school independent learning can continue through the hours of night.

The next school year begins on August 11th 2014 and lasts until May 22th 2015. Informal application will be enough, but you can also use our online form. We have no qualifications for studying as the elimination of students is not supported.

► Département de la bande dessinée  (cliquer pour agrandir)

Kuvia työtiloista - pictures