Kuvataidelinja

Kuvataidelinja - perustaitoja ja omaa tekemistä

Linja sopii kaikentasoisille ja opetusta sovelletaan opiskelijan taitojen mukaan. Perustekniikat opetellaan päivällä ohjatusti ja iltaisin ja viikonloppuisin voi keskittyä omien töiden tekemiseen. Työtiloissa on kaikki tarvittavat työkalut, paljon tilaa ja ovet aina auki.

Kuvataidelinjalta on helppo pyrkiä jatko-opintoihin tai siirtyä seuraavaksi vuodeksi vapaalinjalle.

Linjalla opiskellaan kolmessa ryhmässä jotka vuorottelevat maalauksessa, kuvanveistossa ja grafiikassa.

 

Maalauksessa työskennellään pääasiassa öljyvärein ja akvarellein. Aiheita ovat mm. sommittelu, henkilökuva, mallin maalaus ja Albersin värioppi. Kuvallista ajattelua ja omaa taidenäkemystä kehitetään myös piirustustehtävien, erityisesti mallipiirustuksen avulla. Työtiloissa on tilaa myös omille maalausprojekteille.
 

Kuvanveistossa työskennellään pääasiassa saven ja kipsin parissa. Tehdään reliefi, muotoillaan malli ja opitaan muottien käyttöä ja valutekniikkaa. Lisäksi voi tehdä puuveistoa sekä opetella hitsausta, takomista ja voimatyökalujen käyttöä. Oman työn kurssilla yhdistellään eri tekniikoita ja toteutetaan mielikuvituksellisia veistoksia. Kursseilla opiskellaan myös piirustusta. Tilat ja laitteet ovat käytössä ilta- ja yötyöskentelyyn omien projektien parissa.
 

Grafiikka on painamalla tehtyä taidetta jossa kuvaa pystyy ”monistamaan.” Olennaista on piirtäminen ja oman piirustuskäsialan löytäminen. Opiskellaan metalligrafiikan ja puupiirroksen perusteet ja kokeillaan myös mahdollisuuksien mukaan taidegrafiikan uudempia tekniikoita kuten carborundumia ja collagrafiaa. Tehdään kuvia omista aiheista ja piirretään havainnosta ja mielikuvituksesta. Tilat ovat väljät ja laitteita paljon.