Teatterilinja

                                                                     .

 

 

 

 

 

 

 

Teatterilinja tutustuttaa opiskelijan laajasti kehotaiteen ja teatterin perustyökaluihin. Linjalla opiskellut opiskelija omaa taidon näyttelijäntyön, teatteritarpeiston, lavastuksen, puhetekniikan ja ohjauksen perusteisiin. Vuoden aikana opiskelija pääsee toteuttamaan yhteisen produktion sekä sooloesityksiä. Perinteisen käsikirjoitukseen pohjautuvan teatterikappaleen opiskelun lisäksi opiskelijat tutustuvat mm. performanssin, nukketeatterin, prosessidraaman ja standupin workshoppeihin. Teatterilinja preppaa opiskelijan tehokkaasti teatteri- tai esitystaiteiden jatkokoulutukseen.

Opetusviikot ovat viisipäiväisiä, maanantaista perjantaihin, opetustunnit yleensä klo 9:15-14:45. Silloin tällöin esityskaudella opintoja on myös ilta-aikaan. Asuntolapaikka on tarjolla myös viikonloppuisin.

Linjan toteutuessa on mahdollisuus myös täydentää opintoja tutkinto-todistukseen johtavalla Jyväskylän avoimen yliopiston draamakasvatuksen perusopinnot-kokonaisuudella. Myös viikonloppukursseja järjestetään.
 
Kuten muutkin opintolinjamme, otamme vastaan kaikki hakijat ilman karsintaa ja pääsykokeita. Monipuolisessa opiskelijaporukassa onkin näin onkin näin monipuolisuutta - ainoastaan kiinnostus teatteritaiteisiin yhdistää. Voit lähettää vapaamuotoisen motivaatiokirjeen halutessasi; sitä käytetään myös Teatterilinjan opetussuunnitelman hiomiseen.
 
Halutessasi sisällytä hakemukseesi vapaamuotoinen teksti-/video-/piirros-motivaatiokirje, jossa kerrot toiveistasi ja pyrkimyksistäsi teatteriopiskelujen suhteen. Voit myös kertoa mahdollisesta aiemmasta taustastasi näyttämötaiteen tai muun kulttuurin parissa. Lähetä vapaamuotoinen esittelysi sähköpostilla osoitteeseen: teatterilinja(at)gmail.com
 
Samasta sähköpostista vastaamme sinua arveluttaviin kysymyksiin!