Minäkö taidekouluun?

Limingan taidekoulussa opiskelee kaikenlaisia ihmisiä eri ikäryhmistä, teineistä eläkeläisiin. Yleisesti heidät voi jakaa kolmeen ryhmään: Nuoret opiskelijat,työelämän taitoja täydentävät ja harrastustaan syventävät.

Huom! Kouluumme tuleminen ei edellytä aiempaa taiteellista taitoa. Pelkkä kiinnostus ja innostunut mieli riittävät.

Nuoret opiskelijat

Limingan taidekoulu toimii ponnahduslautana monenlaisiin ammatteihin, joissa kuvan tekemisen ja kerronnan taidot ovat tärkeitä. Kuvataiteilijoiden lisäksi entisiä opiskelijoitamme toimii mm. arkkitehti-, opettaja-, teatteri-, elokuva-, mainos-, animaatio- ja pelialoilla. Elämme maailmassa jossa kuva hallitsee ja ilman piirtämistä ei luovassa tietokonetyössäkään selviä.

Koulumme antaa jämäkän peruspaketin kuvan tekemiseen, sisältäen mm. piirustusta, maalausta, grafiikkaa, kuvanveistoa, värioppia, sommittelua, taidehistoriaa; sarjakuvalinjalla myös kerrontaa ja animaatiota; valokuvalinjalla kuvankäsittelyä. Opetuksemme on järjestelmällistä, sallien kuitenkin vapaamuotoisen työskentelyn ja omat projektit. Piirustustaito ja värien käsittelyn hallitseminen luovat hyvän pohjan jatko-opintoihin. Oppilaista muutama jatkaa kuvataiteilijana mutta suurin osa käyttävät osaamistaan eri aloilla.

"Jos haluat pelialalle, piirustustaitoa ei opi pelaamalla."
   - Hannu Lukin, maalauksen opettaja

 

Työelämän taitoja täydentävät - välivuotta viettävät

Työelämä vaatii nykyään tietojen ja taitojen jatkuvaa päivittämistä. Limingan taidekoulu on osoittautunut mielekkääksi jatkokoulutusmahdollisuudeksi. Ammattiinsa lisää koulutusta on hakenut mm vaatesuunnittelijoita, kuvaamataidon opettajia, lavastajia, toimittajia ja esinesuunnittelijoita.

Kouluumme tulee myös työelämästä vaihtelua ja virkistystä kaipaavia välivuoden viettäjiä. Opiskelijoille voidaan räätälöidä yksilöllinen opetusohjelma; työskentely voi tapahtua pieninä pätkinä ja ryhmiä voi vaihdella. Tervetuloa suunnittelemaan ja ideoimaan itsellesi paras mahdollinen välivuosi oravanpyörästä!

 

Harrastustaan syventävät

Monilla on haaveena taideharrastus, mutta kaikilla siihen ei ole ollut mahdollisuutta ennen eläkepäiviä. Joku haluaa veistää suurikokoisen hirven pihalleen, toinen on haaveillut maalaamisesta ikänsä ja nyt eläkevuodet mahdollistavat heidän toteuttaa unelmansa. Monet opiskelijamme eivät ole koskaan aikaisemmin piirtäneet tai maalanneet. Koulumme on loistava paikka vasta-alkajille ja taiteesta kiinnostuneille.

Tarjoamme energiaa ja luovuutta luonnonkauniissa ympäristössä, 150 vuotta vanhassa rakennusmiljöössä Liminganjoen rannalla!

 

Kuva: Asanti Owusu