Kuvataidelinja
Kuvataidelinja – perustaitoja ja omaa tekemistä perinteisen kuvataiteen mediajaon kautta.
Kuvataidelinja sopii kaikentasoisille, ja opetusta sovelletaan opiskelijan taitojen mukaan. Perustekniikat opetellaan päivällä ohjatusti, ja iltaisin ja viikonloppuisin voit keskittyä omien töiden tekemiseen. Työtiloissa on kaikki tarvittavat työkalut, paljon tilaa ja opiskelijoille ovet aina auki!
Kuvataidelinjalta on helppo pyrkiä jatko-opintoihin tai siirtyä seuraavaksi vuodeksi vapaalinjalle.
Linjalla opiskellaan kolmessa ryhmässä, jotka vuorottelevat maalauksessa, kuvanveistossa ja taidegrafiikassa.
Katso kurssisuunnitelma pdf-tiedostona
Maalaustaide
Maalaustaiteessa työskennellään pääasiassa öljyvärein ja akvarellein. Aiheita ovat muun muassa sommittelu, henkilökuva, mallin maalaus ja Albersin värioppi. Kuvallista ajattelua ja omaa taidenäkemystä kehitetään myös piirustustehtävien, erityisesti mallipiirustuksen, avulla. Työtiloissa on tilaa myös omille maalausprojekteille.
Kuvanveisto
Kuvanveistossa työskennellään pääasiassa saven ja kipsin parissa. Pääset muun muassa tekemään veistoksen, muotoillaan malli ja opitaan muottien käyttöä ja valutekniikkaa. Lisäksi voi tehdä puuveistoa sekä opetella hitsausta, takomista ja voimatyökalujen käyttöä. Oman työn kurssilla yhdistellään eri tekniikoita ja toteutetaan mielikuvituksellisia veistoksia. Kursseilla opiskellaan myös piirustusta. Tilat ja laitteet ovat käytössä ilta- ja yötyöskentelyyn omien projektien parissa.
Grafiikka
Grafiikka on painamalla tehtyä taidetta jossa kuvaa pystyy ”monistamaan.” Olennaista on piirtäminen ja oman piirustuskäsialan löytäminen. Opiskellaan metalligrafiikan ja puupiirroksen perusteet ja kokeillaan myös mahdollisuuksien mukaan taidegrafiikan uudempia tekniikoita kuten carborundumia ja collagrafiaa. Tehdään kuvia omista aiheista ja piirretään havainnosta ja mielikuvituksesta. Tilat ovat väljät ja laitteita paljon.
Hae kuvataidelinjalle
Limingan taidekoulu ei ole mukana valtakunnallisessa yhteishaussa. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan lomakkeella. Ensimmäisen vuoden opiskelijoita ei karsita, vaan heidät kutsutaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. Perusoppijakson vapaita oppilaspaikkoja voi tiedustella myös kesken lukukauden. Opiskelijapaikan vapautuessa voidaan tilalle ottaa uusi opiskelija myös lukuvuoden aikana. Vapaassa sivistystyössä opetuksen käynnistyminen edellyttää, että ryhmään saadaan riittävä määrä opiskelijoita. Opiskelijan tulee olla oppivelvollisuutensa suorittanut, yläikärajaa ei ole.
Lukuvuosi 12.8.2024–23.5.2025.
Syyslukukausi 12.8.2024–13.12.2024 (syysloma vko 43 eli 21.–27.10.2024)
Kevätlukukausi 2.1.2025–23.5.2025 (talviloma vko 10 eli 3.–9.3.2025)