Työtilat
Limingan taidekoulun työskentelytilat ovat erinomaiset ja tunnelmalliset – ja aina opiskelijoille auki!
Päärakennus
Limingan taidekoulun päärakennus sisältää toimistot, auditorion, ruokalan sekä koulun oman taidetarvikekanttiinin.
Päärakennuksen aulatila ja ruokala toimivat myös koulun omien opiskelijatöiden että vierailevien näyttelyiden näyttelytilana. Päärakennuksessa on esteetön kulku.
Auditoriossa on luentokäytössä iso kosketusnäyttö ja äänentoisto. Auditoriossa piirretään tavallisesti perjantaisin croquis-mallipiirustusta. Auditorioon mahtuu enintään 200 henkilöä.
Grafiikan talo
Vuonna 1895 rakennettu nykyinen grafiikkatalo toimi alun perin päärakennuksena, mutta on vuodesta 1995 toiminut grafiikanopetuksen tilana.
Yläkerrasta löytyy syövytyshuone metalligrafiikan työstämiseen sekä eristetty pölytila akvatintatekniikkaan. Alakerrassa lito‑, lino‑, softcut‑, puu‑, ja muiden tekniikoiden työstö- ja vedostusmahdollisuudet.
Kysy lisää esteettömyydestä.
Impivaara
Vuonna 1903 valmistunut Impivaara sisältää sarjakuvalinjan kaksi luokkaa työpöytiä ja tietokonehuoneen. Yläkerrassa on toisen vuoden opiskelijoiden tilat ja sarjakuvakirjasto.
Alakerran luokkatilassa kokoontuu hyvinvointitaiteen talviryhmä. Kesällä lasten ja nuorten kuvataidepajat valtaavat Impivaaran. Talviaikaan muu tila on kokonaan sarjakuvalinjan käytössä.
Yläkerrassa työskentelevät jatkavat opiskelijat, jotka kokoontuvat viikoittaisiin seminaareihin olohuoneeseen.
Impivaaran alakerran sisääntulo on esteetön.
Veistola
Teatteriopetukseen optimoitu vanha puurakennus. Rakennus on toiminut alun perin puukäsityöluokkana, siitä nimi Veistola. Sittemmin Veistolassa on opiskeltu grafiikkaa, valokuvausta ja lasimaalausta. Nykyään Veistola palvelee esitystaiteen tilana. Taukohuoneessa on pieni keittiö, pukuhuone ja meikkauspiste.
Salin mitta on noin 8 x 5 metriä. Sali on varustelu kokonaan tanssimatolla. Akustiset verhot blokkaavat myös ulkovalon täysin. Tilassa on äänimikseri, bluetooth-kaiuttimet, videotykki ja videoprojektori kankaineen sekä kaksi profiilivaloa ja moniväristä heittolediä valopöytineen. Verhojen takaa löytyy myös liitutaulu.
Näyttämösuunta on muunneltavissa. Katsomon kokoamme irtoistuimista.
Veistolan opetustila on esteetön, mutta taukotilaan ja WC-tilaan on kynnys.
Kuvanveisto & maalaus
Vuonna 1995 rakennettu “uusi puoli” sisältää kuvanveiston ja maalauksen tilat. Kuvanveistoluokassa voi työskennellä cavalettien päällä sekä pöytätasoilla. Tilassa on ilmapuhallin, joka mahdollistaa muottityöskentelyn. Muita tekniikoita ovat keramiikka, puunveisto, paperimassa ja muut mediat.
Kuvanveistossa on erikseen myös tulityöskentely- ja voimatyökalujen puukäsittelypuoli. Tulityötilassa on keramiikkauuni ja hitsausvälineet.
Maalausluokan huonekorkeus mahdollistaa luonnonvalon ja sähkövalon myötä maalaamisen huikeissa olosuhteissa. Maalausluokassa työskennellään öljy‑, akvarelli‑, sekä sekatekniikkavälinein. Tilassa mahtuu tekemään myös hyvin suurikokoisia maalauspohjia. Maalausluokassa on käytettävissä myös maalaustelineitä. Luokkaan mahtuu työskentelemään tekniikasta riippuen 15–30 henkilöä. Ylätasanne mahdollistaa itsenäisten työskentelijöiden työpisteet.
Rakennus on kokonaan esteetön.
Rukoushuone
Rukoushuone toimii vapaalinjan tilana. Vapaalinjan tiloissa perehdytään akryyli‑, tempera‑, cotton duck- ja mixed media ‑tekniikoihin. Pysyvät työskentelypisteet mahdollistavat oma-aikaisesti tapahtuvan opiskelun. Ylätasanteelta löytyy taulujen säilytykseen hyllyköt ja pieni taukotila.
Rukoushuoneelle on rakennettu invaramppi, mutta WC ja ylätasanne eivät mahdollista esteetöntä kulkua.