Hyvinvointitaiteen talviryhmä 2023–2024
1.10.2023
Huom! Hyvinvointitaiteen ryhmien aloitusta siirretty opettajan sairastumisen vuoksi tammikuulle 2024!
Tarjoamme lukukaudella 2023—2024 kaksi eri hyvinvointitaiteen avointa ryhmää Limingan taidekoululla. Kurssitilat sijaitsevat kampusalueella Impivaarassa, osoitteessa Arvolankua 1, 91900 LIMINKA. Ateljeetiloissa on mahdollista tehdä sekä seurassa että omassa rauhallisessa sopessa.
VAIHTOEHTO 1
Hyvinvointitaiteen talviryhmä viikonloppuisin, 5 viikoloppua
VAIHTOEHTO 2 (TÄYNNÄ)
Hyvinvointitaiteen perjantain päiväryhmä 5 kr
VAIHTOEHTO 1
1. HYVINVOINTITAITEEN TALVIRYHMÄ VIIKONLOPPUISIN
13.—14.1.2024
3.—4.2.2024
16.—17.3.2024
6.—7.4.2024
4.—5.5.2024
Hyvinvointitaiteen kurssi järjestetään koko viikonlopun kestävänä kurssina aina yksi viikonloppu kuukaudessa. Yhteensä kurssiviikonloppuja on viisi kappaletta. Ryhmä toimii koko ajan suljettuna ryhmänä, eli ryhmään ei oteta enää uusia jäseniä aloituksen jälkeen. Viikonloppukurssi koostuu
1) Omatoimisesta ja vapaasta työskentelystä ateljeetiloissa kurssia edeltävänä perjantai-iltana klo 16.00 eteenpäin ja lauantaiaamuna ennen
viikonloppukurssin alkua.
2) Lauantain ja sunnuntain varsinaiset kurssipäivät ja työskentelyn
klo 12—17.00 opettajan johdolla.
Hinta 525 €. Kurssi voidaan maksaa 1—3 osassa.
Ryhmän minimikoko 10 osallistujaa ja maksimikoko 12 osallistujaa.
Hyvinvointitaiteen talviryhmä sopii sinulle, joka haluat opetella lepäämään ja hoivaamaan itseäsi oman luovuuden äärellä. Se auttaa vapautumaan suorittamisesta, ankarasta sisäisestä arvostelusta ja luovuuden esteistä. Ryhmässä on hyvä inspiroitua uudesta tai toisten tekemisestä. Jokainen työskentelee omilla välineillä ja itseään puhuttelevilla tavoilla. Opettaja opastaa löytämään kullekin mieluisan tavan tehdä taidetta.
Talviryhmässä on joka viikonlopulla oma teema tehtävänantoineen, joista kukin valitsee itselle mieluisimmat tehtävät. Opettajalta saa myös henkilökohtaista ohjausta. Jokainen saa myös omiin tarpeisiin sopivan Hyvinvointitaiteen etenemissuunnitelman. Mukaan voi tulla vasta-alkavana kuin taiteilijanakin kesken eräiden projektin kanssa tai availemaan uutta.
Sisällöissä käsittelemme mm. improvisaatiota, intuitiivista ongelmanratkaisua, luovuuden syklejä ja niihin vastaamista. Elämäntarinaa ja itselle tärkeitä teemoja. Tunnetyöskentelyä ja itsetuntemuksen syventämistä.
Maalaamme, piirrämme, tarkastelemme värioppeja, vesiliukoisia ja mahdollisimman myrkyttömiä tekniikoita, kestävää taiteen tekemistä ja paremmin viimeisen tukemista. Ryhmässä voi tehdä myös keramiikkaa tai installaatioita. Kirjoitamme ja kehotyöskentelemme. Opettelemme rentoutumaan taiteen tekemisessä monin eri tavoin, ja samalla opimme taiteen tekemisestä.
Kukin työskentelee omilla välineillä. Opettajalta saa materiaalivinkkejä ja ryhmään voi tulla etsimään omaa sopivaa välineistöään.
Päivät alkavat ensin teemaan virittäytymisellä, luento-osuudella tai/ja tekniikka demonstraatiolla sekä tehtävänannoilla. Alkua seuraa keskittynyt työskentelyvaihe ja päivän päätteeksi tarkastelemme töitä erilaisin osallistavin menetelmin arvostavan katseen äärellä.
Viikonloppuryhmä saa nauttia myös halutessaan perjantai-iltaisin klo 16—21 avoimen ateljeetilan käytöstä. Tuolloin voi tulla itsenäisesti maalaamaan omia keskeneräisiä töitään. Avoimen ateljeen aikaan ei ole opetusta.
Lähetä ryhmään hakemus ja kirjoita avoimeen kenttään, miksi haluaisit päästä mukaan? Mikä Hyvinvointitaiteessa sinua kutsuu ja millaisia tarpeita tunnistat luovuudessasi nyt?
Kerro myös jos sinulla on erityisiä tarpeita tai huomioitavaa osallistumiseksi liittyen. Opettaja on tarvittaessa yhteydessä sinuun.
Ilmoittautumislinkki vie sinut lomakkeelle, josta valitsemalla valikoista
Ilmoittaudu taidekoulun lyhytkursseille
Lyhytkurssit päiväopetuksena
Hyvinvointitaiteen talviryhmä 2023–2024
pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen.
Muistathan mainita, haetko viikonloppu- vai perjantaipäivän ryhmään!
VAIHTOEHTO 2
2. HYVINVOINTITAITEEN PERJANTAIN PÄIVÄRYHMÄ
Hyvinvointitaiteen perjantain ohjattu päiväryhmä kokoontuu 5 krt aina viikonloppukurssia edeltävänä perjantaina klo 9.00—16.00 välillä.
Kurssimaksu 200 €.
Kurssipäivät ovat 12.1.2024, 2.2.2024, 15.3.2024, 5.4.2024 ja 3.5.2024.
Kurssin sisältö ja päivien eteneminen samanlainen kuin edellä hyvinvointitaiteen talviryhmän kurssikuvauksessa.
Lähetä ryhmään hakemus ja kirjoita avoimeen kenttään, miksi haluaisit päästä mukaan? Mikä Hyvinvointitaiteessa sinua kutsuu ja millaisia tarpeita tunnistat luovuudessasi nyt?
Kerro myös jos sinulla on erityisiä tarpeita tai huomioitavaa osallistumiseksi liittyen. Opettaja on tarvittaessa yhteydessä sinuun.
Hyvinvointitaiteen ryhmämme ovat täyttyneet usein muutamassa tunnissa,
joten varaa oma paikkasi nopeasti!
Ilmoittautumislinkki vie sinut lomakkeelle, josta valitsemalla valikoista
Ilmoittaudu taidekoulun lyhytkursseille
Lyhytkurssit päiväopetuksena
Hyvinvointitaiteen talviryhmä 2023–2024
pääset täyttämään ilmoittautumislomakkeen.
Muistathan mainita, haetko viikonloppu- vai perjantaipäivän ryhmään!
LISÄÄ HYVINVOINTITAIDERYHMÄN OHJAAJASTA
Nimi: Marianne Lukkarinen
Ikä: 45
Kotoisin: Syntynyt Kemijärvellä ja kasvanut Keminmaassa
Koulutus: Kasvatustieteiden maisteri Kasvatuspsykologi (KM), Taiteen maisteri (TaM) kuvataidekasvatuksen ko. Taiteilija. Vierellämaalaaja. Taideopettaja.
Perhe: Kaksi aikuistuvaa lasta Aatu ja Helmi, Puoliso Timo. Runo-koira ja Valo-kissa.
Erikoisosaaminen: Hyvinvointia vahvistava ja luovuutta avaava taidetyöskentely. Terapeuttinen opetustyö. Vahvistava läsnäolo. Kehittäminen, innovointi ja tutkimustyö. Vierellämaalaaminen. Horisonttien tuijottelu ja metsissä kulkeminen. Tiimityö. Lempeän tunnelman luominen. Intuitio.
Kiinnostuksen kohteet: Maalaaminen, värit, taidehistoria, värien valmistus, ihmisten elämäntarinat, luovuuden lukkojen avautuminen, tanssi, improvisaatio, intuitio, luonto, yhteys ihmisten välillä, elävä musiikki. Hyvät koukuttavat kirjat. Hiljainen työhuonetyöskentely. Kynttilät hämärässä syysillassa. Valo kaikenlaisena.
Motto: Kaikkea kannattaa ihmetellä ennen kuin lukitsee mielessään oman käsityksen. Muutenkin kannattaa olla lempeä vierelläkulkija niin itselleen kuin toiselle.
Kauanko olet opettanut/ohjannut/kouluttanut hyvinvointitaidetta? Olen opettanut ja kehittänyt Hyvinvointitaiteen opetusta aktiivisesti vuodesta 2017 Limingan taidekoululla sekä muualla toimiessani. Taustatyö on alkanut jo 2013.
Kenelle hyvinvointitaiteen ryhmä sopii? Kaikille, jotka haluavat vahvistaa luovuuttaan, omasta luovuudesta ammentamista ja siitä vahvistumista. Itseään ja tekijyyttään, sekä samalla nauttia laadukkaasta taideopetuksesta. Rentoutua, voimaantua tai levätä taiteen tekemisen parissa. Avata luovuutensa lukkoja, löytää tai vahvistaa omaa tapaa ja ilmaisua tehdä taidetta, sekä oppia näitä tukevia taidetekniikoita ja mielen asetuksia. Hyvinvointitaide tarvitsee kiinnostuksen omien tunteiden kohtaamiseen ja elämäntarinan tarkasteluun. Itsensä havainnointiin kokonaisena, inhimillisenä ihmisenä, joka ei aina voi hyvin, mutta jolla on tapa tehdä taidetta, jonka kanssa saattaa voida paremmin.
Hyvinvointitaiteessa jokainen työskentelee itselleen mieluisten tehtävien ja tekniikoiden parissa. Pääasiassa kurssilla työskennellään omilla lempivälineillä. Alkuun pääsee ihan kynillä, papereilla ja väreillä. Päivien aikana tehdään myös kehollisia taideharjoitteita sekä materiaalikokeiluja. Osallistujia yhdistää aito halu tutkia omaa luovuuttaan ja sen mahdollisuuksia hoivallisesti tuettuna.
Mariannen Lapin yliopistoon valmistunut Pro Gradu –tutkielma aiheesta (linkki):